Курстун башталышы:
04.11.2024
Узактыгы:
2 ай
Курстын акысы:
1770 сом
Окуу формасы:
Күндүз
Жатакана:
Жок
Телефон:
0 (557) 207 793
Тойчу Алтыбаев атындагы №113 кесиптик лицейи
Ош шаары Р.Абдыкадырова , 195-д
Ашпозчунун ишинин негизги максаты – тамак даярдоо, тамак даярдоо технологиясына ылайык рецепт боюнча, жакшы даамы жана кооз көрүнүшү болушу керек.
Тамак-аш гигиенасынын талаптары аткарылышы боюнча билим алышат. Идиштерге сырьёнун пропорцияларын контролдойт. Сырьену сатып алуунун буткул процессин уюштурууну башкарууну, сапатты көзөмөлдөөнү, күнүмдүк калория керектөө, менюну даярдоо жана прейскуранттарды берүүнү окушат. Технологиялык карталар менен фирмалык рецепттерди түзгондү үйрөнүшөт.
Бул курста балдардын тамактануулары боюнча өзгөчөлүктөрдү окуп үйрөнүшөт.
Мектеп ашканасынын кызматкеринин жумуш ордун уюштурууну, азык-түлуктордү кабыл алуу, сактоо жана калдыктарды жок кылуу эрежелери менен таанышышат.
Аш тизмени түзүү жана калькуляция түзүүнү, тамактарды даярдоо технологияларын үйрөнүшөт.
Бул курста жогорудагы талаптарга жооп берген ашпозчу даярдалат. Курту аяктагандан кийин 3-разраяддагы ашпозчу деген квалификация ыйгарылып, сертификат берилет.
© Бардык укуктар корголгон КР ББИМ